Annonse


Kopisikring tema på CES

Godt over 100 000 besøkende ventes til Las Vegas Convention Center og nærliggende hoteller i dagene som kommer.

Slått av tyskerne

Messen kan ikke konkurrere med den tyske IFA-messen, som i fjor hadde 369 000 bgesøkende. Men forskjellen er at mens IFA er en utpreget publikumsmesse er CES først og fremst et gigantisk bransjetreff. Og som sådan kan den skryte av å være størst i verden.

Årets messe blir beskrevet som «anti-Comdex». Comdex-messen ble som kjent kraftig dreid mot business-produkter i fjor. CES er det stikk motsatte: Her handler det om godstolen og lomma til godtfolk.

Bill i ale hjem

Det er på denne messen vi får høre hvilke strategiske beslutninger som tas innen bransjen. Beslutninger som kan få direkte virkning i butikkhyllene til Elkjøp, Expert og Lefdal her hjemme.

Åpningstalen blir holdt av selveste Bill Gates. Microsoft har med vekslende hell markert seg på hjemmefronten den siste tiden, og satser knallhardt på å få en plass i godtfolks godstoler med rene underholdningsprodukter.

Innholdet er konge

Det er nok å nevne Xbox, Windows XP Media Center Edition og en stripe nye «Smart»-produkter som omfatter alt fra armbåndsur med Internett-forbindelse til mobiltelefoner.

Men ingen av disse produktene vil være til særlig nytte dersom ikke innholdsleverandørene er med. Og de vil bare være med dersom de har garantier for at folk betaler for varene og tjeneste deres, og ikke laster dem ned eller kopierer dem gratis.

Derfor blir kopisikring et hett tema på årets CES, i tillegg til alle produktlanseringene, skriver Wired.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse