Foto: Martin Sivertsen

Annonse


DVD-Jon med ny iTunes-hack

Foto: Martin SivertsenNylig frikjente Jon Lech Johansen har sluppet mer kode for å omgå avspillingsbegrensningene som ligger innbakt i musikkfiler man kjøper via iTunes Music Store.

I november i fjor la Johansen ut en kodesnutt som gjorde det mulig å lagre musikkfilene i råformat (lett konvertibelt til spillbare filer). Nå har han integrert prosessen med den åpne avspillingsprogramvaren VideoLan (kildekode HER).

– Når du kjører VideoLAN-klienten under Windows, skrives brukernøkkelen til en fil. Denne nøkkelen er uavhengig, og kan dermed brukes på GNU/Linux-versjoenen av VLC, sier Johansen til nyhetstjenesten The Register.

Fant nøkkelen

Johansen forklarer at avspillingsnøkkelen i Apples DRM (Digital Rights Management)-system i Windows blir utledet av fire faktorer – harddiskens serienummer, BIOS-versjonen, CPU-navnet, og Windows produkt-IDen.

I utgangspunktet tillater Apple bare avspilling av iTunes-filene på Windows- og Apple-maskiner, eller via iPod. Ved å blottlegge iTunes-filene gjøres det via VideoLAN-prosjektet mulig å spille filene på flere operativsystemer, slik som Kubyx i og Solaris.

– Nå får vi se hva Apple virkelig mener om «Fair Use», sier Johansen til The Register, og referer til klausulen i amerikansk opphavsrettslov der kopiering av åndsverk tillates innenfor visse rammer.

Annonse


Annonse