Quicktime

Annonse


QuickTime klar for 3G

QuicktimeQuickTime er ved siden av Real de argeste konkurrenten til Windows Media Player. I går kveld dumpet versjon 6.5 av multimediespilleren ned på harddisken til OS X-brukere.

Japanske storavtaler

Spilleren er kompatibel med mobilt bredbånd – også kalt UMTS eller 3G. I følge Apple støttes både et europeiske GSM-systemet og det amerikanske/japanske CDMA.

Apple har nylig inngått avtale om bruk av QuickTime som standard med KDDI, som er Japans nest største teleselskap. Fra før av har de en lignende avtale med konkurrenten NTT DoCoMo, som er størst.

Skarp konkurranse

Det er Real Networks som så langt har hat mest hell med seg i et gryende mobilt marked for video. Selskapet inngikk nylig en stor kontrakt med Sony Ericsson..Microsofts Media Player 9 er på sin side sterkest på PC og PDA, men har hittil ført en beskjeden tilværelse innen utviklingen av tredje generasjons mobiltelefoni.

I likhet med 6.0-versjonen har QuickTime 6.5 støtte for videostandarden MPEG-4. I tilleg spiller den nye versjonen også musikkfilr lagret som AAC, formatet som brukes i Apples virtuelle platebutikk iTunes Music Store.

Annonse


Annonse