Annonse


Sun sponser jakten på romvesener

Prosjektet kalles [email protected], og kan benytte ledig kapasitet i datamaskinen din for å gjennomføre analysene. Nå går prosjektet inn i en ny fase, sponset av Sun Microsystems.

Billig

[email protected] er et prosjekt der du ved å laste ned en skjermsparer har kunnet motta deler av informasjonen fra radioteleskopet, analysere dem, og sende informasjonen tilbake til forskerne ved Universitetet i California. Til nå har prosjektet kostet en halv milliard dollar.

Prosjektet har gitt forskerne tilgang til astronomiske 15 millioner milliarder Floating Points Operations per Seconds (TeraFLOPS).

Åpen struktur

Nå er målet å gi forskerne bedre tilgang til ledig datakapasitet. Gjennom et nytt åpent nettverk kalt Berkeley Open Infrastructure for Network Computing (BOINC) skal det bli lettere å knytte sammen maskiner på nettet. Datakraften skal brukes for å oppnå raskere resultater på avanserte forskningsprosjekter, melder Zdnet.

Sun vil sponse neste generasjon av [email protected], som er skrevet for å kjøre i det nye BOINC-nettet.En betaversjon av BOINC finner du her.

Annonse


Annonse