Annonse


PS2-TEST: Robin Hood

Defender of The Crown burde være velkjent for alle som i sin tid eide en Amiga 500 (eller C64), som det spennende og grafisk overveldende strategispillet der du egenhendig skulle føre dine soldater i kamp for å erobre England i Kong Richards fravær, mens du utførte røvertokter mot fiendens borger, vant ridderturneringer, og reddet jomfruer i nød på fritida.

Fascinerende nok holder 2003-versjonen seg tro til originalen på mange måter.

Riktignok er det nå Robin Hood som har hovedrollen (med en påfallende manipulerende Lady Marian i ryggen), men ellers er både spillmekanikk, design og konsept stort sett det samme.

Det Cinemaware alltid har lykkes godt med, også her, er å lage tilsynelatende simple actionsekvenser og «minispill» som tar seg godt ut, og som ofte viser seg å være en god del mer utfordrende enn de først gir inntrykk av – ikke minst når du skal fekte deg gjennom diverse borger på jakt etter gull, eller når du en etter en plukker ned soldater og gullfylte karavaner med buen fra tretoppene i det de er på vei gjennom skogen.

Skjermbilde fra Robin Hood: Defender of The Crown, lansert for PC, Playstation 2 og Xbox.

KLIKK HER FOR FLERE BILDER

Innfrir ikke helt

Det er hyggelig å se Defender of The Crown igjen, og nyversjonen er absolutt underholdende – i hvert fall de første timene. Men etter å ha spilt gjennom de forskjellige småspillene et par ganger, kan det fort bli litt kjedelig i lengden…derfor er det kanskje kjekt at spillet ikke er vanskeligere enn at du burde klare å erobre England på en kveld.

Spillet fremstår likefremt bare som middels vellykket, enten man ser på det som strategispill eller actioneventyr. Cinemaware rir nok godt på sin egen retro-bølge, men det er tydelig at de ikke helt klarer å henge med i tiden – Robin Hood kommer til kort sammenlignet med mange andre toppspill i butikkhyllene, enten det gjelder design, grafikk, spillprogresjon eller strategielementer.

(Er du usikker på om dette er noe for deg, anbefaler vi at en titt på det GRATIS FLASHSPILLET fra Cinemaware, der den originale Amiga-versjonen er ganske godt gjenskapt.)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse