iran nettsensur

Annonse


Kampanje mot iransk nettsensur

iran nettsensurMens myndighetene holder et strengt øye med hva avisene i Iran skriver, har internett vært en kanal for åpen kommunikasjon i landet. Men nettsensuren er blitt strengere, og stadig mer av nettet blir lukket for brukere i Iran.

Nå håper de iranske bloggerne at FN vil få øynene opp for det som skjer. Håpet er at sentrale deltakere under konferansen faktisk også skal lese det som står på konferansens nettsider.

Internasjonalt press

– Iranske weblogger er et desentralisert nettverk av fri informasjon. Det er derfor myndighetene ikke liker dem noe særlig, sier den Iranske bloggeren Hossein Derakshan til BBC. Han sier også at myndighetene er på defensiven og kan komme til å endre holdning om de utsettes for internasjonalt press.

Iran har det siste året stanset tilgangen til flere tusen nettsider med pornografisk eller uønsket politisk innhold. Mange iranske nettsurfere får heller ikke lenger tilgang til sider som er lagret i Google.

Irans president Mohammad Khatami, sa under FN-konferansen at et etiske verdier, menneskerettigheter og demokratiske prinsipper er nøkkelelementer i et kunnskapsbasert samfunn.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse