Norwegian Mafia

Annonse


– Mafiaen overtar virus og spam

Norwegian MafiaPå en pressekonferanse i antivirusselskapets hovedkontor i Moskva kom Eugene Kaspersky med en oppsiktsvekkende teori, skriver The Register. Noen vil kanskje kalle det en konspirasjonsteori i klassisk, russisk tapning.

Sammensmelting

I følge Kaspersky vil organiserte kriminelle – og dem skal det være mange av i Russland – snart ta kontrollen med både virusmakerne og spammerne. Som i annen lyssky virksomhet vil det rett og slett ikke være mulighet for «frilansere». Alle som prøver seg utenfor mafiaens kontroll, vil bli straffet hardt og kontant.

– Dersom du har en lønnsom, illegal forretning må du før eller senere betale skatt til mafiaen, uttalte Kaspersky, som mener han ser en økende tendens til sammensmelting av spammere, virusmakere og hackere under mafiaens paraply.

– Vil ikke ta antispam

Kaspersky kunne imidlertid ikke legge fram noen konkrete beviser på at så har skjedd.

På spørsmål om ikke mafiaen også vil styre antispam og antivirus-virksomheten, svarte Kaspersky at han anså det som svært usannsynlig.- Også mafiaen er jo interessert i effektive verktøy mot spam og virus, sa han.

Annonse


Annonse