Hopp til navigasjon Hopp til innhold

England slo Frankrike i virtuelt slag

Profesjonelle spillere fra England og Frankrike braket i helgen sammen til Counter Strike-oppgjør.

Counter-strike
Kampen ble utkjempet under Landed Lan 5, et linkeparty ved Oxford Brookes University i England. Arrangementet, som har plass til 100 deltakere var utsolgt på fire timer.

Profflag

Bak arrangementet står Intel, som også er sponsor for profflagene Four-Kings (England) og Armateam Clan (Frankrike). Slaget ble utkjempet som en oppvisningskamp, med overføring på storskjerm og publikum til å heie på sine lag. Intel håper denne formen for arrangementer skal bidra til å gjøre dataspill populært i enda flere miljøer.

Engelskmennene vant første slag 3-0, i et oppgjør som i følge kommentatorene var langt mer jevnspilt enn sluttresultatet skulle tilsi. Franskmennene får imidlertid sjansen til å rette opp inntrykket når lagene møtes til returoppgjør på fransk jord neste år.

Tre brett

I kampen ble det spilt på tre forskjellige brett (kart), og hvert brett ble spilt 24 ganger. Hvert av lagene hadde 12 forsøk som terrorister og 12 som antiterror-gruppe. Det ble spilt på nuke, dust 2 og train, melder BBC.

Virtuell krigsfilm

Intel planlegger nå en film basert på oppgjøret, slik at også de som ikke fikk plass under arrangementet skal få en sjanse til å oppleve denne virtuelle krigen.

Stikkord: internett, pc, spilltester