P900

Annonse


Harde pakker til jul

P900

Det er ingen hemmelighet at mange kjøper julegaver til seg selv, i mangel av snille venner og slektninger som skjønner hva som er «greia» (og som har god råd). Nedfor finner du et pent utvalg i flere prisklasser – fra den fullt utstyrte multimedia-datamaskinen til over 20 000 til et dataspill til 450 kroner.

Nå er gjenstår bare en surfetur til nettbutikken!

Sony Ericssons P900 har stor trykkfølsom skjerm, kamera, video, e-post, musikk, spill, kalender, adressebok, bluetooth, MMS, Java, Opera og alt det du ikke trodde det var mulig å putte inn i en mobiltelefon.OK, det er kanskje ikke verdens biligste julegave, men får du en P900 trenger du ikke mase om ny mobiltelefon før neste jul. Vel, kanskje unntatt et 3G-apparat når Telenor, Netcom og 3 får ut fingeren og åpner de nye supernettene.

Pris: Fra 7.000 kroner uten abonnement

«Alle» skal ha digitalkamera i år, og faktisk er etterspørselen etter de mest populære merkene så stor at de ikke vil bli å oppdrive før ut på nyåret. Nytt i år er at du også kan få kjøpt digitalt speilreflekskamera uten at det koster skjorta ? eller i alle fall ikke både skjorta og buksa. Canon EOS 300D er først ute, men utpå nyåret følger Nikon opp med D70 i samme prisklasse. For avanserte fotoamatører og halvproffe som ikke har investert store summer i Nikon-linser er imidlertid EOS300 et soleklart valg.

Pris: rundt 12.000 kroner inkludert et 16-85 mm objektiv

Anoto digitalpennNokia har endelig lansert tryllepennen. Skriv på papir og teksten dukker opp som håndskrift på mobiltelefonen. Teksten videresender du enkelt som e-post eller MMS. Jättekult, sier vi, for egentlig er det en svensk oppfinnelse. Pennen, som er utviklet av Anoto, har et bitte lite kamera som leser det du skriver, og til og med vet hva du skriver på. Hemmeligheten er et tilnærmet usynlig mønster i papiret.

Pris: 1700 kroner

Apples iMac minner så lite om en PC at man knapt kan kan tro det dreier seg om en pyntegjenstand, og ikke en datamaskin. Så er det naturligvis heller ikke en PC, men en Mac. Som vel å merke gjør akkurat det samme som en PC, men litt enklere og langt mer elegant.

Og best av alt: Så å si uten den viftestøyen som gjør de fleste stasjonære PC-er ubrukelige i en stue.

Widescreen-skjerm (glimrende til DVD-film) og design er bare en liten del av historien om dette nye design-ikonet. Apples tanke om den digitale underholdningssentralen begynner først nå å gå opp for Microsoft, som i nær framtid vil lansere lignende produkter.

Før det skjer, vil iMac være et mer enn fullgodt alternativ, selv om maskiner med Windows XP Media Edition nok vil falle billigere i innkjøp.

For de som vil jobbe på maskinen, finnes Microsoft Office for Mac. Du kan for resten kjøre Windows på iMac også, om du absolutt må?

Pris: 21 000

Med plass til 10 000 låter er Apple iPod med 40 GB harddisk den ultimative musikkmaskin for pendlerturen eller langreisen. Eneste ulempe er batterilevetiden, som er beskjeden (ca. 8 timer) i forhold til en transportabel CD-spiller.

Etter at musikkprogrammet iTunes kom også for Windows, trenger du ikke lenger ha Mac for å få full glede av spilleren.

Ekstrautstyr er mikrofon og leser for minnekort, slik at du kan bruke den som diktafon og legge bildene dine inn på harddisken når kameraet er fullt.

Pris: 4 800

LaCie D2 BigDisc 500 GB FireWire 800 er verdens største eksterne harddisk – som til og med ser pen ut! 500 GB (fordelt på to disker) skulle tilfredsstille selv den mest ihuga filmentusiast. Og med FireWire 800 er overføringshastigheten mellom datamaskin og den kjappe 7200 rpm-disken på svimlende 800 Megabit pr. Sekund. Med USB 2 -kobling, som er standard på de fleste nyere PC-er, får du 480 Mbps.

Pris: 6 800

Ikke noe sier «jeg elsker deg» som en ny boks å putte under TV-en. LVD2001 fra LiteON takler det aller meste av formater der ute, til en pris man kan leve med. DVD-spilleren gjøres lett sonefri, og støtter i tillegg populære videoformater som DivX, Xvid, VCD og SVCD. I tillegg til vanlige CD-plater spiller LVD2001 MP3 og WMA, og nye formater og oppgraderinger kan hentes ned fra nettet etter hvert som de blir gjort tilgjengelige. PCMCIA-kortplass gir muligheten for å lese allslags minnekort, slik at du også kan underholde med lysbildefremvisninge av dine siste digitalfoto. Har du mot formodning en høyoppløselig TV kan du også nyte godt av progressiv scan.

Pris: 1 700

Worms 3D er dataspillet som passer selv til ikke-spillere. Her ermeitemark væpnet med bazooka (for ikke å snakke om sprengsauer, eksploderende bananer og målsøkende duer). Spillt har alltid vært en publikumstreffer, og gir masser av underholdning i den dølle romjula. Én til fire venner og familiemedlemmer kan sprenge hverandre i fillebiter i stua, eller man kan hoppe på internett og konkurrere mot fullstendige ukjente meitemarker fra den vide verden. Dette er en perfekt og upretensiøs julegave som avslører din suverene sans for humor og lekende tilnærming til livet. (PC, Playstation 2 og Xbox)

Pris: ca. 450 kroner

Hvis økonomien tillater det skal det godt gjøres å finne noe hippere enn denne 3.5″-skjerms lommekinoen fra Thomson. 20 gigabyte harddisk rommer hele MP3-samlinga di pluss en god stabel spillefilmer eller videosnutter. Skjermoppløsning på 320 x 240 punkter, opptaksmulighet fra analoge videokilder, og støtte for både MP3 og WMA-musikk gjør PDP2860 til en hyggelig overpriset present for vår tids dingsomane menn og kvinner som ikke gidder vente på at lommevideo blir allemannseie. Burde være å få tak i rundt omkring i Europa i desember måned.

Pris: ca 6.000,-

Annonse


Annonse