Google dopreklame

Annonse


Slår ned på på nett-dop

Google dopreklameGoogle, verdens mest brukte søkemotor, vil leie inn tredjeparts konsulenthjelp for å filtrere ut annonsører som selger legemidler uten å følge nasjonale lover og retningslinjer, melder News.com..

Vil sile ut

En vanlig måte å servere annonser på i Google er å supplere surferen med tekstannoner og linker – for eksempel til online-apotek – som passer til søkeordene – eksempelvis gitte legepreparater og smertestillende.

Men mange av annonsørene omgår glatt nasjonal lovgivining og reseptregler når de selger kjemikalier over nettet, et problem som nylig har blitt adressert av amerikanske National Association of Boards of Pharmacy.

Google følger dermed i fotsporene til Yahoo, som nylig sa de hadde plassert sin siste annonse for online-dop. Microsoft har også sagt de ønsker å fjerne slike reklamer fra sine søketjenester.

Annonse


Netthelse

Ifølge Nielsen/NetRatings sto online-apoteker for over to milliarder annonsevisninger i oktober, og er dermed helseindustriens nest største reklamekategori – etter slankeprodukter – på nettet.

Helseindustrien utgjør omtrent fem prosent av det totale annonsemarkedet på nett.

Annonse