netthandel

Annonse


Ikke billigst med Kelkoo

netthandelReiser du fra Sandefjord til London på Kelkoos anbefaling, må du ut med 5093 kroner. Velger du å fly med RyanAir, kan du komme deg av gårde for 349 kroner.

Det viser prisundersøkelsen som Butikksiden.no har gjort.

Fire av 36

I følge nettstedet fant Kelkoo biligste pris i bare ett av 100 tilfeller. På listen som de har publisert, er imidlertid bare 36 produkter undersøkt.

Av disse er fire billigst hos Kelkoo – de resterende er billigst hos butikker som ikke er med i Kelkoo-systemet.

Annonse


I de fleste tilfellene dreier det bare om seg tiere i forskjell. Men det finnes også flere eksempler i oversikten på at du kan spare hundrelapper – og i ett tilfelle (London-turen) tusenlapper – på å undersøke andre steder enn hos Kelkoo.

Betaler for å være med

Kelkoos prissammenligning baserer seg på at butikkene som deltar betaler for å være med. De som ikke er villige til å betale, kommer ikke med i oversikten.

– Vi sier ikke at vi alltid finner laveste pris. Bare laveste pris blant de butikkene som er med hos oss, sier administrerende direktør Tore M. Sletmoen i Kelkoo til ITavisen.no.

Han understreker at Kelkoo er helt åpen på måten de jobber på. Og han ser gjerne at folk undersøker med andre butikker før de kjøper – ikke bare med Kelkoo.

– Kelkoo er et bra sted å begynne for å få en oversikt. Men den bevisste kunde bør jo også undersøke andre steder, sier Sletmoen.

Komplett.no ikke med

RyanAir, som etter all sannsynlighet er det billigste flyselskapet som opererer i Norge, er ikke med i Kelkoos system. Det er heller ikke Komplett.no, som er størst på salg av datautstyr via nettet her i landet.

Komplett er derimot med i Kelkoo-systemet i Storbritannia.

Et alternativ til Kelkoo i Norge er prisoversikten til Hardware.no (bare datautstyr).

Annonse