Deskill

Annonse


125 tatt i nettkrim-aksjon

DeskillAmerikanske påtalemyndigheter holdt i natt norsk tid en pressekonferanse om operasjonen og resultatene den har gitt så langt.

Påtalemyndighetene holdt pressekonferansen sammen med representanter for FBI og den amerikanske Handelskommisjonen (FTC). Operasjonen tar sikte på å rydde opp i kriminaliteten på Internett, og er et samarbeid mellom de nevnte organer, i tillegg til USAs hemmelige tjenester, Post-tilsynet (PIS), Immigrasjonsmyndighetene, tollvesenet og politiet i flere stater.

Ulike forbrytelser

Operasjonen ble iverksatt 1. oktober i år, og har så langt ført til 125 arrestasjoner. 70 av de pågrepne er allerede dømt for ulike forhold som hacking, spam, bedrageri, heleri og salg av piratkopiert programvare.

Riksanklager John Ashcroft sier nettkriminelle tror de kan holde på ustraffet.
– Operasjon Cyber Sweep viser at de tar feil. Vi trekker de kriminelle ut av skapet og tiltaler dem etter alle kunstens regler, sier Ashcroft.

Mange ofre

Etterforskerne har jobbet med over 125 forskjellige saker og avdekket over 125.000 ofre med tap på til sammen minst 100 millioner dollar. Det er gjennomført over 90 ransakinger.

Kjøpte datautstyr for 80.000 dollar

Blant sakene som er endt med fellende dom er flere tilfeller av hacking med påfølgende tyveri av kredittkortopplysninger. En av de dømte skal ha brukt slik informasjon for å handle datautstyr for over 80.000 dollar.

En 21-åring er dømt til fengsel i 14 måneder for å ha forsøkt å lokke investorer til å plassere penger i et fiktivt selskap. Budskapet ble spredt ved hjelp av spam.

Kritiserte basketball-laget

En annen mann ble dømt for å ha hacket seg inn på andres maskiner for å sende ut e-post (spam) der han kritiserte Philladelphia Phillies, det lokale basketball-laget. Mannen ble også dømt for å ha utgitt seg for ulovlig å ha benyttet identiteter og e-postadresser tilhørende lokale sportsjournalister, skriver det amerikanske Justisdepartementet i en pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse