Frogpad

Annonse


Tastatur for frosker?

Frogpad

FrogPad har etter en del forskning, analyser og tester, lansert et nytt tastatur som er ganske annerledes enn det tradisjonelle QWERTY-tastaturet. Det har en størrelse som er femtedel av et vanlig tastatur, med sine å 12,7 x 8,9 x 1,0 cm. Vekten er 139 gram.

15 taster

FrogPad har kun 15 taster med bokstaver, og valget av disse skal være basert på statistikk over hvilke bokstaver som er mest brukte i det engelske alfabetet. Med en kombinasjon av bokstavtastene og shift-tasten, skal man kunne få frem resten av det engelske alfabetet.

Studenter ved Rice University skal ha testet det nye tastaturet og de har klart 40 ord i minuttet etter 8-10 timers trening.

Det nye tastaturet skal være spesielt rettet mot folk som jobber med applikasjoner som krever mye bruk av mus, for eksempel de som jobber med grafikk. Tastaturet skal også passe bra for folk med diverse funksjonshemninger.

Kan tilpasses

FrogPad-tastaturet skal per i dag kun være tilgjengelig på engelsk og japansk. Ifølge produsenten bruker tastaturet en algoritme som skal gjøre det mulig å tilpasse tastaturet til et hvilket som helst annet språk, deriblant norsk.

Dagens FrogPad kan knyttes til en PC via USB-porten, men en Bluetooth-versjon skal lanseres neste år.

Prisantydning for FrogPad er 189,99 dollar rundt 1300 krorner) , men det er foreløpig kun tilgjengelig på engelsk og japansk.


(Denne artikkelen er levert av hardware.no.)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse