bluetooth fyrstikk

Annonse


Klart for elektronisk lommetjuveri

bluetooth fyrstikkAlle vet at en mobiltelefon sier mye om sin eier, og i enkelte kretser kan bare det å ha «feil» mobiltelefon sende gale signaler til omgangskretsen. Men er du ikke forsiktig kan mobilen komme til å fortelle mer enn du liker, så som hele adresseboken din. Det hele skjer uten at du merker noe,.

Snoket

Sikkerhetseksperter advarer mot at Bluetooth-telefoner kan gjøre deg sårbar for den elektroniske utgaven av lommetyveri, skriver BBC. I laboratorieforsøk har sikkerhetsekspertene klart å tømme mobiltelefoner både for adressebøker og lagrede bilder. Ekspertene skal ha utnyttet sikkerhetssvakheter ved Bluetooth.

Enkelte bruker Bluetooth som en erstatning for kabler, mens andre har funnet at det også kan være underholdende med såkalt «bluejacking», der du sender meldinger til uvitende mottakere med Bluetooth-telefon.

Uparet

Nå frykter imidlertid ekspertene at teknologien skal bli misbrukt av folk som ikke har så gode hensikter. Normalt skal to Bluetoothenheter være «paret» før det er mulig å overføre større datamengder mellom dem. Men sikkerhetsekspertene har funnet en måte å omgås denne paringen på. Svakheten er oppdaget på telefonene Sony Ericsson T68i og T610, samt Nokia 6310 og 7650.

Annonse


Foreløpig finnes det ikke noe verktøy som kan brukes for å søke etter sårbare telefoner, men det kommer, sier ekspertene. Fra før av finnes det flere programmer som finner usikrede trådløse nettverk, og en lignende fremgangsmåte kan benyttes for å finne sårbare telefoner.

Ikke bekymret

Anders Eklund i Bluetooth-organisasjonen sier sikkerheten rundt Bluetooth har vært et tema for sikkerhetseksperter, men at han ikke ser noen grunn til engstelse. Sikkerheten er god nok, hevder Eklund.

Annonse