spam kar

Annonse


Anti-spam i alle kanaler

spam karI sin åpningstale på Comdex-messen søndag lettet Bill Gates på sløret til en helt ny antispam-teknologi fra Microsoft, kalt SmartScreen.

– SmartScreen kommer til å være tilstede i alt vi gjør som handler om e-post. Det er allerede oppe og står i MSN og Hotmail. Og det er i Outlook. Og det kommer i en ny versjon av Exchange som vi ska jobbe med i månedene framover, sa Gates i talen sin.

Bedre enn andre?

Hva som skiller SmartScreen fra andre spam-løsninger, er noe uklart. Under talen kom det fram at Microsoft i likhet med mange andre leverandører av antispam-teknologi bruker en såkalt whitelist, der «lovlige» avsendere er definert.

Samtidig har selskapet kartlagt de teknikker som spammere bruker for å kamuflere søppelen sin og lure spamfiltre. På grunnlag av disse undersøkelsene har de konstruert et «smart» filter som lærer seg knepene etter hvert som spam-fangsten øker.

Annonse


Heller ikke dette er nytt. Om Microsofts løsninger mot dette er like gode eller bedre enn andres, gjenstår å se. Dersom filteret fungerer, vil det trolig ikke være spesielt positivt for selskaper som lever av å selge uavhengige løsninger på søplemail-problemet.

Her finner du mer om SmartScreen:Bill Gates åpningstale på Comdex (videoopptak og utskrift)
Spørsmål og svar om SmartScreen

Annonse