Annonse


Microsoft ber om pent vær

– Microsoft er fortsatt opptatt av å finne en konstruktiv løsning på saken som Europakommisjonen har tatt opp, samtidig som vi ønsker å beholde selskapets evne til nyskapning og forbedring av våe produkter, heter det i en pressemelding fra Microsoft gjengitt av MSNBC.

Vi unngå langdrag

Uttalelsen kan vanskelig tolkes som noe annet enn at selskapet nå ber EU om pent vær for å unngå en langvarig prosess i rettsapparatet, lik de ennå ikke har avsluttet i USA.

EU-kommisjonen beskylder Microsoft for å ulovlig ha forsøkt å bruke sin markedsdominans på det europeiske servermarkedet. Samt for å ha levert programvare som kan spille musikk og video sammen med operativsystemet Windows.

Det siste punktet hevder EU-kommisjonen effektivt utelukker konkurrenter med alternative multimedieprogrammer, siden Windows er helt dominerende på europeiske PC-er.

Annonse


Lukkede dører

EU-kommisjonen starter sine høringer bak lukkede dører i morgen. Microsoft får der sjansen til å legge fram sin sak.

Finner kommisjonen at Microsoft har forbrutt seg mot EUs konkurranseregler, risikerer selskapet en bot på 24 milliarder kroner. I tillegg vil trolig Windows Media Player måtte forsvinne fra de europeiske utgaven av Windows.

Annonse