iRiver iMP-550

Annonse


Ungdom vil ha PC til jul

iRiver iMP-550Undersøkelsen er gjennomført i USA for å gi elektronikkbransjen en pekepinn på hvor de skal satse reklamekronene.

Musikk, spill og mobil

For ungdom mellom 12 og 17 år er det PC som topper lista, etterfulgt av CD-spillere og spillkonsoller. På fjerdeplass ligger mobiltelefoner.

I følge undersøkelsen vil drøyt halvparten (51 prosent) av ungdommene bruke sine egne penger når de handler julegaver.

CD-spiller holder stand

Den vanligste elektroniske julegaven ser ut til å bli en bærbar CD-spiller. 49 prosent av de spurte sier de planlegger å gi bort en slik. 35 prosent sier de vil gi en spillkonsoll, mens 30 prosent vil kjøpe mobiltelefon og 28 prosent vil kjøpe en bærbar spillmaskin i julegave..

Annonse


MP3-spillere havner fortsatt et godt stykke ned på listen, selv om disse spillerne nå begynner å komme ganske langt ned i pris. 27 prosent vil gi bort en slik, og det er bare drøyt halvparten så mange som de som velger å kjøpe CD-spiller.

Færre vil spare

Undersøkelsen viser ellers at voksne i snitt planlegger å gi bort 7 elektroniske gjenstander, en opp fra i fjor. 70 prosent sier også at de vil bruke minst like mye penger på julegaver i år som de gjorde i fjor. Det er en liten økning fra i fjor da 68 prosent svarte det samme.

Annonse