RIAA logo

Annonse


Sletter filer i redsel

RIAA logo
(Ill.: RIAA)
I følge en spørreundersøkelse meningsmålingsinstituttet NPD har foretatt begynner platebransjeorganisasjonen RIAA (Recording Industry Of America) strategi nå å virke.

Strategien består i å saksøke hver enkelt privatbruker etter hvert som de får tilgang til data fra internettleverandører.

Panisk sletting

I følge undersøkelsen slettet 1.4 millioner alle sine MP3-filer i løpet av august i år – like etter at platebransjen bebudet sitt massesøksmål mot privatpersoner.

Antallet paniske filslettere har trolig steget betraktelig etter at 156 av de 341 saksøkte fildelerne i løpet av september og oktober inngikk forlik og måtte ut med over 20 000 kroner hver i gjennomsnitt.

Annonse


– Nå kommer de og tar meg!

Det første «offeret» for platebransjens masseoffensiv var et barn på 12 år som i god tro hadde lastet ned favorittlåtene sine på mammas PC.

Historier som dette har trolig fått amerikanere til å tenke seg om to ganger før de bruker fildelingsnettverk til å laste ned kommersiell, opphavsbeskyttet musikk.

På den annen side viser undersøkelsen også at platebransjens omdømme har sunket kraftig hos folk flest etter at de startet korstoget mot fildelerne.

Annonse