Detektiv Linux

Annonse


Linux-sabotasje avverget

Detektiv LinuxEn trojansk hest er et lite program som lures inn bakveien, og som kan sende ut data til uvedkommende eller gjøre annen ugagn seinere.

Oppdaget raskt

Viruset ble oppdaget mindre enn 24 timer etter at det ble lagt inn i en database som oppdaterte betaversjonen av CVS (Concurrent Versions Systems) – et system som brukes når man lager kildekode.

Dersom «hesten» hadde fått lov å ligge, kunne den teoretisk ha infisert hele Linux-miljøet. Da den ble oppdaget, ble CVS-databasen stengt til man var helt sikre på at den ikke var infisert.

Ved hjelp av programmet BitKeeper, som brukes for å sjekke integriteten i Linux-kode, kunne utviklerne i løpet av fem minutter avsløre og luke ut den fremmede koden, skriver News.com.

Annonse


Ingen gjerningsmann tatt

Det er ikke avdekket hvem som ønsket å ødelegge for Linux-miljøet, som har en mektig og svært synlig fiende i Redmond, Washington.

Denne fienden (Microsoft) har lenge hevdet at Linux er vel så utsatt for denne typen angrep som Windows. Men Linux-pappa Linus Torvalds mener at dersom noen prøver å infisere koden, vil det raskt bli oppdaget via BitKeeper, som han bruker selv når ny kode skal slippes.

Det ser ut som han har rett. I hvert fall i dette tilfellet…

Annonse