Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Windows for dyrt for Tablet PC

Microsoft er for grådige og må selv ta skylden for sviktende Tablet PC-salg, mener Acer.

Acer C100 liten
Salget av Tablet PC går ikke akkurat som smurt, og har vært på nedtur det siste året for de fleste av produsentene – inkludert Acer, bare solgte én fjerdedel så mange Tableter som forventet.

– Prisen for en Tablet PC ligger er omlag 1.400,- kroner høyere enn vanlige bærbare. Mens hardware bare utgjør ca. 200,- av dette skyldes brorparten av prisforskjellen lisenskostnaden for operativsystemet, sier selskapets president Wang Chen-tang til Cnet News.

Acer mener Microsoft burde droppe sin en-pris-for-alle-policy, og heller gi produsenter som seg selv spesialrabatter for å stimulere Tablet-salget.

– Vi har prøvd å forhandle om lisensavgiften med Microsoft uten hell. De burde være flinkere til å samarbeide med salgskanalene. Det hele er veldig beklagelig, sier Chang.

Ikke helt på gli med Microsoft

Acer legger ikke skjul på at de anser Microsofts lisensieringspriser som problematiske.

Ved en pressekonferanse i september gjorde selskapet poeng utav de gode mulighetene for å benytte seg av åpen kildekode-systemer som erstatning for Microsofts OS, og at Microsofts lisenser sørger for å holde laptop-prisene unaturlig høye, til tross for at produksjonskostadene for bærbar teknologi stadig blir lavere.

Microsoft sier til sitt forsvar at lisensprisen for Windows XP Tablet PC Edition bare dekker inn en brøkdel av det utviklingen av operativsystemet har kostet.

(Acer lanserte i år også sin egen media-PC der produsentens egne operativsystem ble benyttet som erstatning for Microsoft Windows XP Media Center Edition).

Stikkord: laptop, Maskinvare