Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Enda smartere smartphone

Nokia lanserte i dag ikke mindre enn fem nye mobiltelefoner. Mest spennende er 7700, en sterk utfordrer til Sony Ericssons P900.

Nokia 7700
NICE (ITavisen.no): 7700 har en stor trykkfølsom skjerm med 65.000 farger. Den er tilpasset fremvisning av Internettsider og har en konstant internettoppkobling via GPRS. Operativsystemet er basert på Symbian, med Nokias egenutviklede Series 90-plarttform på toppen.På samme måte som for Sony Ericsson P900 dreier det seg om en telefon med mye minne og gode muligheter for å legge inn applikasjoner utviklet av en tredjepart.

Telefonen støtter ellers både EDGE og GPRS, og er en trebåndstelefon med Bluetooth.

Høy oppløsning

Noe av det mest imponerende er like vel skjermen, med hele 640×320 punkter. Det betyr at du får frem flere detaljer på denne skjermen enn du gjør på noen annen mobiltelefon eller PDA.

Snodig fasong

Den nye telefonen har samme formfaktor (brødskalk) som spillterminalen N-Gage og de tidligere mp3-telefonene. Telefonen har også innbygget FM-radio som kan brukes sammen med visuelle effekter på skjermen.

Telefonen har også kamera, men heller ikke denne telefonen vil ta bilder med høyere oppløsning enn VGA (640×480 punkter).

Digital-TV

Nokia kaller telefonen en medieterminal, og legger stor vekt på underholdning. Her skal det bli spill og videoklipp, i tillegg til at telefonen er laget for å kunne streame digitale TV-sendinger via Nokia Streamer SU-6-tilbehøret. SU-6 er en mottaker som tar inn sendinger fra digitale TV-nett og viser bildene på telefonen. Streameren (IP Datacast-mottaker) festes på mobiltelefonen som en tilleggsmodul.

Minne

Det er ikke kommet opplysninger om hvilket minnekortformat telefonen støtter. Til nå har Nokia satset på MMC-formatet, uten å vært villig til å betale nødvendige lisenser for også å få SD-støtte. Terminalen har et innbygget minne på 64 MB.

EDGE

Telefonen skal være på markedet i andre kvartal neste år, hvilket trolig betyr at den kommer en gang i løpet av sommeren.

Det betyr også at de mest avanserte brukerne vil komme i en klemme mellom hva som gir best utbytte – en avansert GSM-telefon som dette, eller en av de kommende 3G-telefonene som også vil være på markedet på dette tidspunktet. 7700 støtter ikke WCDMA, men kan gi rask oppkobling til nettet via EDGE.Bilder av Nokia 7700

Stikkord: Mobil