Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Windows sikrere enn Linux

Linux-operativsystemet Red Hat 6 hadde fem til seks ganger så mange feil som Windows server 2003, mener Microsoft-sjefen Steve Ballmer.

Steve Ballmer
Ballmer fortssetter skytset mot Linux, som blir en stadig farligere konkurrent til Windows både i offentlig sektor og i næringslivet.

– Ti ganger flere feil

– I de første 150 dagene etter at vi lanserte Windows 2000 hadde vi 17 kritiske feil. I de første 150 dagene etter at vi lanserte Windows 2003 hadde vi fire kritiske feil. I de første 150 dagene etter at Linux Red Hat 6 ble lansert ble det avdekket 5 til 10 ganger så mange feil som hos oss, uttalte Ballmer på et seminar arrangert av analysebyrået Gartner i Orlando, Florida.

– Tilfeldig kineser

Han oppfordret publikum til å sjekke tallene, og fortsatte med å stille spørsmål ved om en tilfeldig person i Kina er til å stole på når det gjelder å fikse feilene. I kontrast til slik frivillig gratisoppdatering har Microsoft satt store ressurser inn på å gjøre sin programvare sikrere.

Ballmers uttalelser har vakt skarpe reaskjoner i Linux-miljøet. Mange påpeker blant annet at Ballmer sammenlikner 2003-versjonen av Windows med Red Hat 6.0, som kom i 1999.

Ballmer-intervjuet kan du lese HER.
Et grundig svar fra Linux-hold kan du lese HER.

Stikkord: linux, programvare, windows