Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Betal-musikk rett fra stereoen

Om Sony, Pioneer, Kenwood og Sharp får det som de vil, kan du snart laste ned og betale for MP3-musikk rett fra stereoanlegget.

De fire japanske gigantene innen underholdningselektronikk har blitt enige om en felles standard for nedlasting og betaling kalt Any Music.

Minidisc – ikke harddisk

Systemet ser ut som et tradisjonelt stereoanlegg. men i tillegg til høyttalere, radio og CD-spiller har det også ethernet-porter, LCD-skjerm og Linux-programvare som tar seg av nettforbindelsen.

Låtene betales via nettet, før de lagres på minidisc. Systemet er låst til den japanske nettbutikken LabelGate, som bare har japansk musikk. Butikken er så fersk at de ikke har fastsatt prisene ennå.

Vil bli verdensstandard

Men det er ennå usikkert om systemet de presenterte i går vil komme på markedet andre steder enn i Japan. Offisielt er det ingen planer om å lansere det utenfor hjemmemarkedet.

På tross av dette har de fire elektronikkprodusentene ambisjoner om å konkurrere både med Apple og MSN når det gjelder musikknedlasting mot betaling.

– Vår drøm er å gjøre dette til en verdensstandard, sier Any Music-talsmann Shinichi Koyanagi til nyhetsbyrået Associated Press.

Stikkord: internett, lydogbilde