Hopp til navigasjon Hopp til innhold

TEST: Logitech Z2200

Z2200 er 2.1-versjonen av Logitechs mest avanserte høyttalersystem. Det gir lyd i massevis.

Undertegnede er som eneste ansatte i bedriften utstyrt med eget kontor. Det kommer godt med når PC-høyttalere og annen moro skal prøvekjøres. Men det hjelper lite med stengte dører når basspumpa i Z2200 trår til.

Hørbar

Med U2 i CD-stasjonen og passe guffe på høyttalerne gir Z2200 den reneste konsertopplevelsen, i alle fall i et kontor på 2×4 meter. Når volumet kjøres helt til topps aner jeg like vel en liten ulyd i bassen – trodde jeg. Men når jeg skrur lyden ned igjen oppdager jeg at det bare er mine forståelsesfulle kolleger som står og hamrer på døra. Sikkert av ren misunnelse!

Fjernkontroll

Settet består av en bass-høyttaler, såkalt subwoofer, og to satellitter. I tillegg kommer en ledning med fjernkontroll i enden (SoundTouch). Her justerer du enkelt opp og ned på volum, eller opp og ned på bassen. Andre lydinnstillinger som panorering og justering av frekvensområder gjør du på PC-en.

Kraftig bass

Basskassen tar noe plass, så vi skjøv den under skrivebordet. I front på subwooferen sitter en 8 tommer basskaster, og en ventilert trykk-kammerløsning gir tilnærmet støyfri bass.

Faseplugg

Satellittene er Logitechs THX-sertifiserte to i ett-høyttalere, der en faseavretter i polert aluminium sørger for at du får god lyd også på mellomtonene. Stilig er det også, i alle fall om du plukker av pyntedekselet som skjuler membranene.

Volum

Lydgjengivelsen i settet er det lite å utsette på. Spiller du på svært lavt volum må du imidlertid huske å skru ned bassen også. Hvis ikke blir det uforholdsmessig mye vibrasjon i lufta. Satellittene later også til å bli mye tweeter og lite mellomtone når volumet er lavt. Men det skal ikke mye volum til før dette bedrer seg betraktelig.

Større rom

Vi testet også høyttalerne i et klasserom med dårlig akustikk og brukte en DVD-spiller som kilde. Vi kunne nok savne både senterhøyttaler og bakhøyttalere, men Z2200 fylte lokalet med nok lyd til alle, og det var heller ikke nødvendig å kjøre volumet helt til topps.

Vi prøvde like vel det også, uten at vi ble plaget av skurring verken i bass eller diskant.

Korte ledninger

Vi merker oss imidlertid at vi ikke lenger står like fritt til å plassere høyttalerne hvor vi vil. Høyttalerne kommer med fastmonterte ledninger, og dermed må du ha skjøteledninger med riktige plugger om du vil spre høyttalerne mer enn de om lag 2 meter lange standardledningene tillater. Med bassen på gulvet er det med andre ord ikke bare greit å montere høyttalerne oppe på veggen.

Ikke HiFi

De mest ihuga hifi-junkiene vil selvsagt finne masse å klage på. Hele settet koster tross alt ikke mer enn junkiene betaler for 10 cm høyttalerledning. Vår redaktør, for eksempel, tok seg tid til å stikke hodet inn gjennom døra for å fortelle at det låter «rævva». Noe må en jo si når en skal rettferdiggjøre en investering på 200.000 i høyttalere til stua.

For oss andre er dette et bra alternativ, ikke minst til spill og videoredigering.

Stikkord: generell test, Maskinvare, testprodukt