Hopp til navigasjon Hopp til innhold

P900 er sluppet

Sony Ericsson lanserte i natt norsk tid sin mye omtalte oppfølger til suksessmodellen P800.

P900
La det være sagt – dette er ikke en telefon som slår beina under P800, men snarere en naturlig utvikling av det som i dag er den mest avanserte mobiltelefonen på markedet.

Nye funksjoner, mer minne

P900 har et forbedret design, skjerm med flere farger og bedre kontrast, samt en del nye funksjoner som «file manager» og videoopptak.

For de som ventet seg et megapixelkamera er det bare å beklage. Høyeste oppløsning er fortsatt VGA (640×480 punkter). Internt minne er øket fra 32 til 48 MB RAM med 16 MB tilgjengelig for brukeren.. Mer minne skal reduserte problemet med at maskinen henger seg opp. Minnekortet som følger med (Memory Stick Duo) er øket fra 16 til 32 MB.

Fremskyndet

P900 skulle egentlig ikke vært lansert på en stund ennå, men i følge Sony Ericsson valgte man å fremskynde lanseringen på grunn av de mange ryktene som har svirret rundt produktet.

Opera vedlagt

P900 lanseres med samme nettleser som tidligere, men Sony Ericsson har valgt å legge ved den norskutviklede nettleseren Opera på CD-en som følger produktet. Her finnes også en del spill som gjør seg godt på den klare skjermen.

Oppgrader selv

En annen stor nyhet for Sony Ericsson-frelste: Nå kan du selv laste ned og installere oppgradert programvare fra www.sonyericsson.com uten å måtte levere telefonen til et servicesenter. Det vil forhåpentlig lette presset på servicesentrene, som til nå har hatt hendene fulle med oppgraderingsarbeid.

Skikkelig tastatur

Ellers merker vi oss at den nye telefonen er mer kompakt, har mindre flipp uten gjennomgående taster (elektronikk i flippen) og at høyttaleren er kraftig opprustet.

Vi kommer tilbake med en mer utfyllende omtale i egen artikkel.

Stikkord: Mobil