Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Testet: Siemens C60

Siemens C60 er en enkel mobiltelefon med et enkelt design. En MMS-telefon for deg som ikke trenger kamera.

Siemens C60 blir selskapets billigmobil, med priser som skal kunne konkurrere med det som måtte være tilbake av gamle modeller uten flerstemte ringetoner eller fargeskjerm. Utseendet skiller seg ikke vesentlig fra tidligere billigmodeller som A50 eller CL45.

Startklassen

Er du en rotekopp som ofte mister telefonen, eller ønsker du en rimelig nummer to telefon som du ikke behøver å være så redd for, da kan C60 være et greit alternativ. Det er den også for ungdom uten egen inntekt, eller andre som mener det er for galt å ikke ha mobiltelefon, men som mener det er like galt å betale mer enn høyst nødvendig.

Grell farge

Siemens C60 kommer med utskiftbare deksler, og det er bra. Fargen på modellen som leveres i Norge nå er så grell, at enkelte nok ikke ønsker å bli sett med denne telefonen i neven.

Mange funksjoner

Men selv om telefonen er enkel kan du sende lange SMS-meldinger, EMS og MMS. Den har høyttalende funksjon, vibrasjonsvarsling og flerstemte ringetoner (16 kanaler). Dessuten er det en trebåndstelefon som kan brukes også på ferieturen til USA.

Telefonen veier bare 85 gram, og måler 110x47x23 millimeter (91 ccm).

Byggesett

Når du åpner esken ligger telefonen i deler du selv setter sammen. Det er heldig vis en enkel jobb, og du skal ikke bruke verken saks eller lim for å få delene sammen. Dessverre er det ikke like enkelt å finne en forretning som fører deksler i alternative farger.

Batteri

Taletiden på telefonen er oppgitt til inntil 6 timer, mens standbytid er oppgitt til inntil 250 timer. Er det dårlig dekning der du er, eller du tenner telefonens belysning ofte (spiller spill etc.) reduseres batterikapasiteten betraktelig.

Telefonen har ellers GPRS og WAP, og du kan laste ned flere spill fra nettet. Dessuten kan du se hvilket buddhist-år det er i år!

Trang skjerm

Skjermen viser 4096 farger men blir i minste laget for MMS-bilder.

C60 skal være en billig fargetelefon og ferdig med det. Er prisen lav nok kan vi leve med at den virker litt dårlig sammensatt og låter hult ved berøring. MMS-funksjonaliteten tar vi med som en ekstra bonus, selv om dette ikke er telefonen du kjøper om MMS er den viktigste funksjonen for deg.

Billig

I skrivende stund koster Siemens C60 1.360 kroner uten abonnement, men dette er en typisk kampanjetelefon du ganske sikkert vil kunne få nesten gratis ved å videreføre eksisterende abonnement eller tegne et nytt.

C60 kan brukes sammen med Siemens QuickPic-kamera (ekstrautstyr).

Stikkord: Mobil, testprodukt