Apple iTunes

Annonse


iTunes klar for Windows

Apple iTunesMange hevet nok øyenbrynene da Steve Jobs i går kveld norsk tid entret scenen i San Fransisco for å markedsføre et Windows-produkt. På Apples

iTunes

Apple har hatt stor suksess med sin tjeneste, og iTunes har solgt mer enn 13 millioner sanger siden butikken åpnet 28. april. -Og det var bare på Mac, sa Jobs, som i følge AP tror selskapet vil passere 100 millioner solgte sanger i løpet av tjenestens første leveår.

Nå er butikken bygget om så den virker også for Windowsbrukere. – iTunes er antakelig den beste Windowsapplikasjonen som er skrevet, sa en opplagt Steve Jobs.

Lydbøker

iTunes har også fått en ny lydbok-tjeneste gjennom en avtale med Audible.com, i tillegg til funksjoner som gavekort, kjendisers favorittlister osv.

Annonse


Integrering

Men den store nyheten er altså Windowskompabiliteten. – Dette er en funksjonalitet ingen trodde ville komme før helvetet frøs til is, sa Jobs under lanseringen. Under lanseringen deltok også sangeren Sarah McLachlan, mens Mick Jagger, Dr. Dre og U2s Bono var med elektronisk.

Showet kan du se HER.- Apple har inngått liberale lisensavtaler med fem store plateselskaper. Steve Jobs er integrasjonens Dalai Lama, sa Bono under lanseringsfesten.

Apple har også inngått avtale med Pepsi, og skal i samarbeid med selskapet «gi bort» svimlende 100 millioner låter til amerikanske Pepsi-drikkere fra 1. februar 2004. Dette skjer i form av kuponger som ligger i brusflaskene. Disse kuponerne innholder mure som gir deg tilgang til en låt på iTunes Music Store.

Apple har i dag en markedsandel på 3 prosent for datamaskiner, men står like vel for 70 prosent av salget av nedlastbare musikkfiler, hevder Jobs.

Annonse