Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Apple gir etter i DVD-krigen

Etter å ha sverget til DVD-R i alle år, går nå også Apple inn for å gi støtte til flere DVD-standarder i sitt nye operativsystem.

DVD RW krig
Panther er navnet på den nye versjonen av OS X som etter planen skal komme på markedet i neste uke. Men Apple gir ikke sin fulle tilslutning til plussformatet. Operativsystemet gir bare støtte til backup av data, og har foreløpig ikke implementert støtten i sine medieapplikasjoner iDVD og iTunes.

Kombinasjonsbrennere

Selv om begge formatene for opptak på DVD kan spilles på PC-er og i mange DVD-spillere, så er det ikke mulig å brenne til DVD minusplater i en pluss-brenner og vise versa. Det har igjen ført til økt popularitet for brennere med støtte for begge formatene.

Strategisk

Det regnes like vel som strategisk viktig når Apple nå setter døra på gløtt for DVD+. Selskapet har levert maskiner med Sony-brennere som støtter begge formatene, men i disse maskinene har støtten for DVD+ vært skrudd av.

Det er ikke sagt noe om hvorvidt Apple vil støtte plussformatet i sine fremtidige medieapplikasjoner, skriver News.com.

Stikkord: Maskinvare