Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Siemens tom for fargeskjermer

Siemens nye billigmodell med kamera, ST 55, er flere uker forsinket. Produsenten gikk rett og slett tom for TFT-skjermer.

Siemens ST55
Etterspørselen etter kameramobiler minner litt om veksten i etterspørselen etter lommedatamaskiner ved årtusenskiftet. Da som nå kom veksten raskere enn noen hadde ventet, og det ble problemer med å skaffe nok komponenter til produksjonen.

En uke eller to

Siemens ST 55 skal være en rimelig kameramobil med relativt stor fargeskjerm, og etter planen skulle butikkene ha telefonen i salg rundt 22. september. Men da delelageret gikk tomt stoppet produksjonen opp. Ennå kan det ta en uke eller to før telefonene kommer.

– Vi vet at det er mange som venter på denne telefonen, og har fått beskjed om at den nå er ferdig produsert, sier produktsjef i Siemens, Stian Andresen til ITavisen.no. Men det vil ta litt tid før telefonene er pakket i esker med norsk bruksanvisning og sendt ut til butikkene

Bet i test

ITavisen.no testet telefonen i forbindelse med gjennomføringen av en større kameramobiltest, og kåret ST 55 til beste kameramobil. Skjerm, bildeoppløsning (VGA) og lav pris, kombinert med et enkelt brukergrensesnitt for MMS gjorde at telefonen gikk til topps i denne testen.

Stikkord: Mobil