Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Corel gjør kur til forbrukerne

Corel, kjent blant annet for sin Word Perfect-applikasjon, vil friste med et bredt spekter av bildeprogrammer til forbukermarkedet.

Corel Draw Essentials 2
Corel leverer programvare til en rekke forskjellige formål, men brorparten av selskapets omsetning kommer fra grafikk- og publishing-systemer.

Selskapets profesjonelle verktøy inkluderer travere som CorelDraw 11, Corel Designer 10, og Corel Painter 8.

Nå sier selskapet at de ønsker å fokusere spesielt på programvare for forbrukermarkedet, og setter særlig fokus på brukere som ønsker å leke seg med bildene fra sine nye digitale kameraer.

Dette betyr nye programvarepakker til en rimelig penge.

Bryce, KPT og mer

Kolleksjonen fra Corel inneholder blant annet relativt standard applikasjoner som det enkle fotobehandlingsprogrammet Photobook, men også mer kuriøse saker som Kai’s Power Tools Collection (for å vrenge på ansikter og slikt) og det originale 3D-programmet Bryce 5.

Flaggskipet blant «billig»-programmene er Corel Draw Essentials 2, som inneholder mange små verktøy såvel som tegne/layout-program, bildebehandling, og digitalt fotoalbum – alt til såvidt under tusenlappen.

En av Corels største konkurrenter i dette segmentet er naturligvis Microsoft, med sine Picture IT og Digital Imaging-serie.

Stikkord: digitalkamera, lydogbilde, programvare