Hopp til navigasjon Hopp til innhold

DivX på lag med Hollywood

Hollywood kan bli nødt til å bite i det sure eplet og levere film kodet i DivX.

DivXNetworks er mest kjent for sin kompresjonsteknologi DivX, som gjør det overkommelig å utveksle videofilmer via fildeling på Internett. Men nå står det lille selskapet fra San Diego foran et viktig ti-år. DivX kan bli en standard det blir vanskelig for utstyrsprodusenter og filmselskaper å komme utenom.

DivX i stua

Allerede om ett år er det ventet at de fleste DVD-spillere vil være DivX-kompatible. Det øker presset på Microsoft og RealNetworks for å få sine formater ut av PC-en og inn i de populære DVD-spillerne.

Partnerskap

DivXNetworks har allerede tegnet en avtale med Philips, som har sin første DivX/DVD-spiller på det europeiske markedet. Nå har de også inngått en avtale med 20th Century Fox om DivX-koding av filmene i 20th Century Foxs nye videoutleietjeneste.

Konkurranse

DivX-avtalene kommer i det underholdningsbransjen og utstyrsprodusentene ser på nye videoformat utviklet for Internet som det potensielle limet som kan klistre PC-en til TV-skjermen. I dette markedet kjemper DivX som David mot Goliat i konkurranse med ulike varianter av MPEG-4 til proprietære løsninger fra Microsoft og RealNetworks, skriver News.com.

Stikkord: internett