Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Adobe med gratis Photoshop Album

Adobe lanserte tidligere i år sitt Photoshop Album. Nå kommer versjon 2.0, samt en gratis lettversjon.

Photoshop album
Hensikten med lanseringene er å ta fatt i det kraftig voksende markedet for digital fotografering.

Organiserer bildene

Photoshop Album er et verktøy som gjør det mulig å merke bilden du lagrer på PC-en slik at du letter finner igjen bildene du har tatt. Samtidig er det lagt inn elementer fra redigeringsprogrammet Photoshop, slik at du kan utføre en del enkle redigeringsjobber.

Tidslinje

Programmet gjør det også mulig å søke etter bilder ut fra ulike kriterier. Blant annet kan du få bildene dine satt opp i en kalender slik at de ligger sortert på datoen da bildet faktisk ble tatt.

Til mobile enheter

Den nye fullversjonen av programmet inneholder ny funksjonalitet for overføring av bilder til mobiltelefon, samt til PDA-er med Palm OS og TiVo video-opptakere. Blant bildeforbedringsfunksjonene kommer en ny mulighet som gjør at du kan redigere samme funksjon på flere bilder ved hjelp av ett museklikk (fjerne røde øyne eller justere lys osv.).

Lettversjonen

Gratisversjonen har samme basisfunksjoner som fullversjonen, men med en del begrensninger i hva det er mulig å gjøre med bildene.

Betalversjonen av programmet koster 50 dollar, men kan du dokumentere at du har et konkurrerende program fra før, så får du 30 prosent rabatt på Photoshop Album 2.0.

Stikkord: programvare, windows