OpenOffice

Annonse


Helt gratis kontorverktøy

OpenOfficeOpenOffice.org har nå lagt ut versjon 1.1 av kontorstøtte-pakken som er et alternativ til Microsofts Office, Suns StarOffice og utallige andre kontorpakker der ute.

Ingen konkurranse

Microsofts Office-pakke, som «alle» bruker, koster mellom 4000 og 5000 kroner. Og Suns StarOffice, som tidligere var gratis, koster det nå 80 dollar (560 kroner) å laste ned.

Det er imidlertid ingen bitter konkurranse mellom StarOffice og OpenOffice. Snarere tvert i mot. I realiteten er de to alen av samme stykke. Åpen kildekode-prosjektet OpenOffice danner grunnlaget for den kommersielle Star Office-pakken, og Sun klapper i hendene hver gang en ny versjon er klar.

Også på norsk

OpenOffice 1.1 finnes for operativsystemene Windows 98/ME/NT/2000/XP, Linux, Solaris og SPARC. Dessverre er ikke Mac OS støttet i denne omgang, men det jobbes visstnok med saken. Versjon 1.0 finnes imidlertid for OS X.

Annonse


Norsk er heller ikke direkte støttet i den nye utgaven. Det er derimot engelsk, tysk, fransk, italiensk, spansk, kinesisk, koreansk og japansk. I tillegg finens det ordlister på en rekke språk – blant dem svensk og dansk. Men Openoffice finnes fra før i en lokalt utviklet norsk utgave utviklet av Skolelinux-prosjektet.

Nye funksjoner

I tillegg til tekstbehandler, regneark og presentasjonsverktøy som skal være så godt som 100 % kompatibelt med Word, Excel og Powerpoint, kan pakken denne gang skilte med lyn-eksport av filer som pdf (Adobe Acrobat) eller Macromedias Flash-format.

I tillegg betegner folkene bak OpenOffice den utvidete XML (Extensible Markup Language) som «revolusjonær».

Uansett koster det ingenting å prøve: OpenOffice.org.

Annonse