Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Smykker viser mobilbilder

Vis verden hvem du er med Nokias nye fargeskjerm-smykker. Vår tids medaljonger viser bilder på TFT-skjerm.

Nokia Medallion 2
Nokia lanserte i dag en ny produktgruppe de kaller Imagewear. Serien består av tre produkter som alle kan vise bilder du har tatt med kameramobilen.

Mobil-foto

To av produktene kalles henholdsvis Medallion I og II, og er egnet til å henge enten om halsen eller på håndleddet. Den siste kalles for Kaleidoskop I, og er en dings du kikker inn i for å se bildene.

Om vi ser på hva som skjer i stor skala nå, så er det at «mobile imaging» tar av, sier Jonas Sundmalm, produktsjef i Nokia Mobile Phones Skandinavia. – I fjor sa vi at vi ville bli verdens største produsent av digitale kameraer. Se hvor vi er i dag, sier Sundmalm.

Tilbehør

Derfor er det kanskje ikke så rart at Nokia satser mye på periferprodukter knyttet opp mot bilder tatt med mobiltelefon. Fra tidligere finnes også et MMS overvåkningskamera og en Bluetooth mottaker som viser bildene fra mobiltelefonen på en ordinær TV-skjerm.

Nokia Medallion I

MMC

Smykkene og kaleidoskopet som ble presentert i dag henter bilder fra mobiltelefonen enten direkte over IrDA (infrarødt lys), eller via en PC. Kaleidoskopet kan i tillegg ta inn minnebrikker i mmc-format.

Medallion I kan lagre inntil 8 bilder som fades over i hverandre under fremvisningen. Trykker du på en knapp forsvinner bildene, og du får i stedet se hvor mye klokken er. Medallion II er et søsterprodukt, og mer minimalistisk utført.

Kikkehull

Kaleidoskopet har en bitte liten skjerm innvendig, men når du ser bildet gjennom kaleidoskopets «kikkehull» fremstår det visst nok som et stort bilde. Ingen av disse produktene er ennå kommet langt nok i utviklingen til at Nokia kunne vise dem frem på pressekonferansen.

Nokia Caleidoscope

Når de kommer i butikk er ikke bestemt, ut over at det tidligst vil skje i første kvartal neste år.
Stikkord: Mobil