Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Slutt på MSN Chat

Microsoft vil ikke hjelpe gamle griser med å komme i kontakt med småjenter. MSN Chat blir historie.

Snakke-tjenesten vil bli nedlagt i de fleste land der MSN tilbyr chat. Bare i USA, Canada, Japan og Brasil vil brukerne kunne chatte videre. Men heller ikke her blir alt som før. Microsoft vil endre tjenesten for å hindre misbruk.

Spam

– Ved å kutte ut chat begrenser vi markedet for pornografisk spam, så vel som for pedofile og andre seksualforbrytere, sier Lisa Gurry, talskvinne for MSN til AP.
– Dette er en problemstilling som er aktuell for hele bransjen. Vi har stoppet opp for å se hva vi kan bidra med for å gjøre Internett til et tryggere sted å være, sier Gurry.

Over på IM

Microsoft vil ikke si noe om hvor mange som i dag benytter MSN Chat, men tallet skal ha gått noe tilbake ettersom stadig flere har gått over til å benytte Instant Messaging-tjenester som MSN Messenger og tilsvarende fra AOL og Yahoo.

Identifisering

I USA krever MSN at du må abonnere på minst en betaltjeneste for å få tilgang til MSN-chat. På denne måten skal det være lettere for Microsoft å identifisere personer som misbruker tjenesten.

I Canada, Japan og Brasil vil det være begrensninger på hva du kan snakke om i chatte-rommene med fri adgang. Mot å betale for tjenesten kan du imidlertid omgås disse restriksjonene, men identiteten din vil være kjent for Microsoft.

Treffsted for pedofile

Nedleggelsen av chat kommer etter flere rettssaker mot gjerningsmenn som har funnet sine offer via chattegrupper på Internett. Også den amerikanske marinesoldaten som i juli rømte med en 12 år gammel britisk jente skal ha kommet i kontakt med jenta gjennom en slik tjeneste.

Vikarierende motiver

Analytikere er imidlertid ikke helt overbevist om at moral er eneste motiv når Microsoft legger ned eller begrenser den populære tjenesten. Chat har vært gratis for brukeren, og ved å knytte betingelser til fortsatt bruk kan selskapet øke lønnsomheten i MSN, påpeker analytikere.

Stikkord: internett