Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Omdirigering ved feilstaving ulovlig

Søkemotoren Netster krever 100 millioner dollar av VeriSign. De mener at VeriSigns automatiske omdirigering til egen nettside er ulovlig.

VeriSign har lansert en tjeneste der alle som staver en nettside feil, eller glemmer å legge til domene-endelse havner direkte på en nettside tilhørende VeriSign. På denne nettsiden tilbyr VeriSign blant annet betaltjenester.

Monopolstilling

VeriSign har en stor fordel av at de som ansvarlig for administrasjonen av .com og .net-adresser sitter på den komplette oversikten over nettadresser tilknyttet disse domenene.

Når VeriSign kaprer alle surfere som staver feil og sender dem til sin egen side, så misbruker de sin særstilling, hevder Netster. Netster tilbyr i likhet med AOL, Microsoft og flere andre en tjeneste der du loses til en søkemotor som har listet opp adresser som ligner på den du feilstavet. Dette skal gjøre det lettere å finne det du egentlig ser etter.

Ødelegger markedet

VeriSign blander seg inn i disse tjenestene for å tilby sine egne betaltjenester, noe som er helt uholdbart i følge Robert Hart, talsmann for Netsters moderselskap Popular Enterprises.

Stikkord: internett