Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobilen ødelegger nattesøvn

Nesten halvparten av alle 16-åringer blir vekket om natten av innkommende tekstmeldinger.

Hver fjerde 13-åring og nesten halvparten av alle 16-åringer opplever å bli vekket om naten av pipelydene som varsler innkommende tekstmeldinger, viser en belgisk undersøkelse.

Ivrige SMS-ere

Nordmenn er blant de ivrigste SMS-ere i verden, og mye tyder på at forholdene er omtrent de samme her i landet, skriver Aftenposten på nett.

Vekkes hyppig

Undersøkelsen viser at 20,8 prosent av 16-åringene vekkes av tekstmeldinger en til tre ganger i måneden. 10,8 prosent vekkes ukentlig, mens 8,9 prosent vekkes flere ganger i uken og 2,9 prosent blir vekket hver eneste natt.

– Tenåringer trenger 8-9 timer søvn hver natt, men generelt sover unge mindre enn de har behov for, sier søvnforsker Harriet Akre til Aftenposten.

Telefonen står på

På sine nettsider spør også Aftenposten om du har telefonen på om natten. Da ITavisen.no besøkte siden ved 8-tiden i morges hadde 578 personer lagt igjen svar. Av disse opplyste 54 prosent at de hadde telefonen på om natten. 38 prosent svarte at de skrudde telefonen av, mens 7 prosent svarte at de ikke har mobiltelefon.

Stikkord: Mobil