Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Microsoft vil erstatte DVD

Microsoft vil at Windows Media Series 9 skal avløse MPEG-2 som hjemmekino- og kringkastingsstandard.

Media Player 9
MPEG-2 brukes i dag på alt fra DVD-plater til satellittfjernsyn, kabel-TV og videoredigeringssystemer.

Bedre lyd og bilde

Det er imidlertid liten tvil om at Microsofts Windows Media Series 9 er bedre, både når det gjelder kompresjonsgrad, bilde og lyd. På den annen side har formatet møtt kritikk for å være for lukket og befengt med kopisikring alle vegne.

Microsoft håper i første omgang at standarden skal bli utbredt på nettet, gjennom nedlasting og streaming av videomateriale. Når den tiden kommer at DVD-formatet skal avløses, håper de å være der med sin standard.

Sendte søknad

Microsoft sendte for en uke siden inn en søknad til organisasjonen Society of Motion Picture Television Engineers (SMPTE), men offentliggjorde søknaden først fredag under IBC (International Broadcasting Convention)-messen i Amsterdam fredag.

Det er SMPTE som i praksis avgjør hvilke standarderer Hollywood-studioene skal bruke i arbeidet med digitale media.

– Smart trekk

– Windows Media 9 Series har ikke lykkes så godt som underholdningsprodukt som Microsoft håpet. Det er derfor smart av dem å prøve seg som en ny standard, sier direktør Richard Doherty i selskapet The Envisioneering Group til News.com.

Kino-avtale allerede på plass

Microsoft inngikk allerede i april en avtale med den amerikanske kinokjeden Landmark Theatres om å sette opp digitale fremvisersystemer. 177 saler i 53 amerikanske kinoer skal i løpet av året bli utstyrt med fremviserutstyr for Windows Media 9.

Kinosalene vil vise filmer kodet i høyoppløselig Windows Media 9-format pg 7.1-kanals surround-lyd.

Stikkord: lydogbilde, programvare, windows