Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Virusmonster

Venter nytt «MSBlast»-virus

En ny variant av viruset som nylig terroriserte Windows-brukere verden over kan ligge i startgropa. Microsoft er forberedt.

Virusmonster
Microsoft har avdekket tre nye svakheter i Windows som gjør det mulig for en ny orm av MSBlast-typenå trenge inn på PC-er både i private hjem og i bedrifter.

Bruk nytt verktøy

Hullene som en slik orm kan utnytte gjelder bare Windows XP, Windows 2000, Windows NT 4.0 og Windows Server 2003. De som fortsatt bruker Windows ME, 95, 98 og 98SE kan slappe av denne gangen.

I følge Microsoft er det viktig at man bruker både det nye skanneverkøyet og plasterlappen i kombinasjon. Bruker man bare plasterlappen, vil det gamle verktøyet fortelle deg at PC-en ikke er fikset – selv om den er det.

Flerhodet troll

En orm som utnytter en upatchet maskin vil i likhet med forgjengerne av MSBlast-typen være et flerhodet troll.

Detvil legge maskinen din åpen for endringer foretatt av uvedkommende gjennom en såkalt buffer overflow-feil. I tillegg kan den i likhet med sin siste forgjenger i gang et DoS (Denial of Service)-angrep mot utvalgte nettservere.

Oppdater nå!

Microsoft ber innstendig sine kunder om å oppdatere med en gang. Dette kan skje gjennom den automaiske oppdateringsrutinen i Windows, eller ved å laste ned patchen fra Microsoft.com.

Stikkord: internett, virus