Half-Life 2 G-man

Annonse


Half-Life 2 som abonnement

Half-Life 2 G-manFå uker før lansering er det er overraskende mye som er uklart rundt latterlig høyt etterlengtede Half-Life 2.

Nettet er fullt av rykter såvel som referanser til «verifisert» infomasjon og e-poster fra både utvikleren Valve og utgiveren Vivendi Universal, men det er fremdeles vanskelig å kunne fastslå selv lanseringsdatoen med 100% sikkerhet.

Etter samtale med den norske avdelingen av Vivendi later det til at følgende gjelder: Valve Software har visstnok opplyst til flere hold at den opprinnelig datoen på 30. september fremdeles holder, men vi kommer høyst sannsynlig ikke til å se spillet i norske butikkhyller før tidligst midten av november.

Damp-abonnement

Mer spennende er kanskje nyheten om at Half-Life 2 skal selges i flere utgaver – inkludert som en abonnementstjeneste gjennom Valves distrubsjonsnettverk Steam.

Annonse


Detaljene er foreløpig litt uklare, men tjenesten vil koste omlag $10 i måneden og gi automatisk og fortløpende tilgang til nye oppdateringer og modifiseringer. Dette vil inkludere fremtidige offisielle mods som Counter-Strike 2 og Team Fortress 2, som ikke-abonneneter vil måtte betale ekstra for å laste ned.

Valve har sagt at de planlegger å generere nok spennende innhold til at Steam-abonnenter vil få full valuta for det månedlige utlegget.

For mer informasjon om Steam, se www.steam.com.

To utgaver i Norge

Kjetil Walseth i Vivendi Universal sier det blir snakk om butikksalg av to forskjellige utgaver av Half-Life 2 i Norge: en standardversjon, såvel som en luksusutgave med diverse foreløpig ukjente samleobjekter. En begrenset lettversjon uten muligheter for multiplayer har også vært vurdert, men veid og funnet upassende i vår del av verden.

– Noen vil si at dette er en av de største spillanseringene noensinnne. Det er sjelden det kommer så store spillnyheter, sier en spent Walseth til ITavisenno.

Annonse