Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mobilen som bruker fastnettet

Svenske Ericsson og British Telecom samarbeider om en løsning som lar deg ringe med mobilen i fastnettet.

Gammel telefon
I følge nettstedet Mobileburn skal hensikten være å utvikle en telefon de kaller Blue Phone. Denne inneholder Bluetoothteknologi, som igjen gjør at du ikke vil trenge både mobiltelefon og fasttelefon. Blue Phone vil være begge deler.

Mobil vs. fastlinje

Med stadig lavere priser på mobilsamtaler øker også andelen av telefonikunder som kutter ut fastnettet til fordel for mobilen. Om du ringer lite i fastnettet vil de relativt høye abonnementskostnadene føre til at du raskt kan spare noen kroner på å kutte ut fastnettet helt.

Mobil til fastlinjepris

Men for den som ringer mye vil fastnettet fortsatt være et rimeligere alternativ. Med Blue Phone skal du endog kunne bruke samme håndsett i begge nettene. Det betyr at dersom du er i nærheten av din Bluetooth-base så kan du ringe ut med mobiltelefonen. Samtidig slipper du å betale for mer enn tellerskrittene i fastnettet.

Ericsson laget på slutten av 90-tallet en mobiltelefon som også var en DECT-telefon. Blue Phone kna være oppfølgeren.

Stikkord: Mobil