Hopp til navigasjon Hopp til innhold

500.000.000 mobiltelefoner

Salget av mobiltelefoner øker og vil fortsette å gjøre det i tiden som kommer, hevder analytikerene.

3G fotball schukai
I år er det ventet at salgstallet på mobiltelefoner passerer 460 millioner. Men allerede neste år vil det bli solgt en halv milliard mobiltelefoner på verdensbasis.

3G og kamera trekker opp

Det viser prognoser utarbeidet av IDC. – Etter år med store ord og fagre løfter om 3G ser det endelig ut til at nettverk, håndsett og tjenester vil begynne å komme på plass. Det vil gi en vekst i 3G-markedet på 130 prosent, sier Alex Slawsby, analytiker i IDC.

– Rimeligere telefoner med flere funksjoner vil få flere til å bytte til en nyere telefon. Samtidig opplever vi en vekst i markeder som tidligere har hatt lav mobilpenetrasjon. Til sammen gir dette vekst i overskuelig fremtid, sier Slawsby.

Flere smartinger

Neste år vil det bli soplgt 48 millioner 3G-telefoner, mens nær 100 millioner vil kjøpe kameratelefon. Også Smartphones ventes å få en betydelig vekst i 2004. Dette markedet vil i følge IDCs prognoser vokse med 111 prosent til nær 30 millioner enheter i 2004.

Stikkord: Mobil