Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Identitetstyverier et økende problem

Tyveri av identiteter kostet i fjor amerikanske nettbrukere og bedrifter 53 milliarder dollar, viser en undersøkelse.

Det er den amerikanske handelskomisjonen FTC, som har gjennomført undersøkelsen.

Utbredt

Det nedslående resultatet viser at så mye som 27,3 millioner mennesker ble rammet av at uvedkommende tok ut penger fra deres bankkonti, betalte regninger med deres kredittkort eller bestilte kredittkort eller offentlige dokumenter i deres navn.

Gode råd

FTC kommer på sine nettsider med tips om hvordan du kan unngå ID-tyveri. Blant annet oppfordres folk til å gå nøye gjennom alle utskrifter fra kortselskapene og å ødelegge kredittkortkvitteringer fremfor å kaste dem i søpla.

Du må også være forsiktig med hvem du røper kredittkortnummeret ditt til, sier FTC.

Stikkord: internett