Pioneer Blu-Ray

Annonse


Blålaseren på vei

Pioneer Blu-RayBERLIN (ITavisen.no): Vi så det hos Sony, vi så det hos Pioneer og Samsung. Og vi var innom Toshiba for å kikke på det konkurrerende formatet Next Generation DVD.

Men fant det ikke, og det ble ikke nevnt med ett ord på Toshibas pressekonferanse. Dermed hadde blålaser-gjengen showet alene her på IFA-messen i Berlin.

Mer film eller bedre bilde?

Vi snakker om en nesten tredobling av kapasiteten til dagens DVD-plater, når både det gamle og det nye formatet regnes i tolags-plater. Det åpner for større filmpakker på mindre plass, eller bedre kvalitet på bilder og lyd.

Det er utvilsomt det siste som står i fokus på underholdningselektronikkmessen, som stenger dørene onsdag. Blu-Ray er et opptaksmedium, og har dermed muligheten til å takle så godt som alle digitale lyd- og bildeformater som finnes – både nå og i framtida.

Annonse


Bedre enn DVD

Forutsatt at underholdningsbransjen tillater kopiering av nye, bit-intensive formater de har på beddingen.

Vi ble svært imponert over opptak av amerikanske HDTV-programmer, som har langt bedre kvalitet enn dagens DVD-plater. Med en bra projektor og et stort lerret kunne vi faktisk telle hårene på føflekkene i ansiktet på en kvinnelig vokalist.

Sony-folkene vi lovte at spillere/opptakere ville være i hyllene når neste IFA-messe går av stabelen om to år. Ingen ville gi eksakte datoer, men alt tyder på at vi vil få se de første i salg i løpet av neste år.

Annonse