Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Luftdrevet mobiltelefon

SINTEF-forskere har fremstilt et mobilbatteri som går på oksygen og varer i en måned mellom hver lading.

Batteriet vil kunne være i salg om noen få år, og selges for rundt 50-lappen, skriver Aftenposten.

Miljøvenlig

Det dreier seg om et hybridbatteri som skal kunne gi inntill fem ganger mer energi til mobiltelefonen din enn det dagens batterier klarer. Batteriet skal også være mer miljøvennlig.- Vi har lyktes i å kombinere det beste fra brenselcelle- og batteriteknologi. Luft trenger inn og reagerer som den ene polen på batteriet. På den andre polen løses en sinkplate opp. Her skjer det en elektrokjemisk reaksjon som frigir elektrisk energi, sier SINTEF-forsker Trygve Burchardt til Aftenposten.

Bruk og kast

Men selv om batteriet har lang levetid mellom hver lading, så er den totale levetiden ikke mye å skryte av. Per i dag kan ikke batteriet lades opp mer enn ti ganger. I laboratorieforsøk er forskerne imidlertid kommet lenger.

Ettersom batteriet har kort levetid må det selges billig, mener forskerne. Siden luft er gratis og sink et rimelig grunnstoff mener forskerne batteriet skal kunne selges for rundt 50 kroner gjennom butikker som Rema 1000.

Stikkord: Mobil