Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Verdens minste fargelaser?

Ricoh CL3000 er angivelig verdens minste fargelaser. Med mål på 40x42x37 cm er det en kompakt kontormaskin.

Ricoh 3000DN
Den nye fargelaseren vil neppe utkonkurrere blekkskriverne på hjemmekontoret. Med en pris på nær 20.000 kroner (inkludert moms) er nok dette mer en maskin for små og mellomstore bedrifter der flere deler en skriver gjennom et nettverk.

Kapasitet

Ricoh-skriveren skal klare 16 fargeutskrifter eller 20 sort/hvitt-utskrifter i minuttet. Den leveres med standard papirmagasin for 530 ark, og integrert multiarkmater for 100 ark. Ved behov kan kapasiteten bygges ut slik at samlet kapasitet blir på 1690 ark.

Minne

Fargelaseren har 64 MB innbygget minne og kan oppgraderes til 384 MB. Ricoh anbefaler imidlertid at du selv setter inn en 40GB harddisk, fordi du da får raskere spooling og elektronisk sortering av sett. Dette reduserer også belastningen på nettverket.

Nettverk

Oppvarmingstiden på fargelaseren er 30 sekunder. Oppløsningen er på inntil 1200 dpi. Standardutgaven har parallellport og USB 2.0, mens nettverksutgaven CL3000DN har ethernetkort (10/100) og kan utstyres med Wireless LAN eller Bluetooth-tilkobling. Denne versjonen har også dupleksenhet for tosidige utskrifter. Både nettverk og dupleksenhet kan ettermonteres på standardutgaven.

Fargelaseren leveres også med en rekke programmer som skal gjøre jobben med å omdanne filer til trykksaker enklere.

Stikkord: Maskinvare