Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Sony med hjemmekino-PC

Sony åpner IFA-messen i Berlin med en Vaio-maskin som fungerer både som TV, stereoanlegg, hjemmekino og PC.

Sony PC-TV
BERLIN (ITavisen.no): Sony har i år valgt å legge seg helt i forkant av verdens störste messe for forbrukerelektronikk – IFA (Internationale Funkausstellung). Folk flest har ennå ikke begynt å komme, for selve messen åpner ikke før i morgen.

Men pressen er på plass, noe Sony vet å utnytte.

Pressekonferansen i dag var for en stor del ment for det tyske markedet, og først på lørdag får norsk presse vite noe om hva som kommer til Norge, når det kommer og hvor mye det vil koste.

Kameraer i lassevis

Sony gjorde selvsagt et stort nummer ut av sitt nye 8 megapiksel Cybershot-kamera, som ITavisen.no tidligere har omtalt. Videokameraet DCR-DVD100 ble også viet stor plass, selv om kameraer som skriver til 8 cm DVD-plater knapt er noen nyhet.

Det er heler ikke knøttsmå videokameraer med enda mindre MicroMV minikassetter. Selv om den kommende modell DCR-IP1 utvilsomt er den aller minste vi har sett.

Tore Neset er på plass i Berlin

Ikke Media Center

Snaree virker det som om Sony på årets IFA satser på samme hest som Microsoft og deres Windows Media Center. Den spesialtilpassede versjonen av Windows XP er imidlertid ikke installert på Sonys TV-PC Vaio W1, som kjører med XP Home. Men den inneholder alt en sofagris kan ønske seg: TV-tuner, 17 tommers bredskjerm, DVD-spiller, integrert surround og mye mer.

Sony komer også med en såkalt Network Media Receiver, som skal bygge bro mellom PC med bredbånd og hjemmekino/TV/stereo.

Vaio-serien ble bebudet i Norge i fjor sommer, men vi har hittil ikke sett noen maskiner i hyllene. Men om den ikke skulle komme, er det ganske sikkert at det ikke vil bli noen mangel på PC-er med innebygd hjemmekino i hyllene framover. Nesten ale de store produsentene har modeller klare. Også innen bærbart.

Stikkord: lydogbilde, Maskinvare