Philips Streamium video

Annonse


Nett-anlegg fra Philips

Philips Streamium videoBERLIN (ITavisen.no): Philips vakte stor oppsikt da de på den forrige IFA-messen for to år siden lanserte bergsprengeren Streamium. Til forskjell fra annen «hankevare» hadde denne muligheten til å streame musikk fra nettet, I tillegg til å spille MP3-filer fra CD.

Hacket etter kort tid

Streamium i sin opprinelige versjon kunne bare brukes til å høre på et sett med «godkjente» nettradioer. Nettstasjoner som hadde falt i unåde hos platebransjen, eller som ble antatt å ville gjøre det, var utelukket.

Det varte likevel ikke lenge før noen greide å hacke systemet, slik at Streamium kunne brukes fritt.

Vage opplysninger

Som vanlig går ikke Philips (eller andre, for den saks skyld) i den store tekniske dybden når de skal lansere produkter som dette. Dels fordi de henvender seg til et overveiende ikke teknisk kyndig publikum. Men vi kan også få mistanke om at de bevisst er vage for å unngå å irritere underholdningsbransjen. For eksempel nevnes ikke DivX- det mest utbredte formatet for piratkopiering og distriubusjon av film på nettet.

Annonse


Philips-sjefene som svarte på spørsmål under pressekonferansen understreket da også at de måtte finne en balanse mellom opphavsmennenes behov for å beskytte sine verk og brukervennligheten til utstyret som skal spille av de samme verkene.

Oppkoblet planet

Philips nye visjon har fått navnet «Connected Planet». Målet er at alle skal kunne nyte musikk, film og annen underholdning hvor de vil og når de vil. Det er «instant gratification principle» (prinsippet om øyeblikkelig belønning) som gjelder.

Underholdningen skal også kunne deles, både på mobiltelefoner, PDA-er, PC-er og andre medier. Unge mennesker gidder ikke vente, hevdet Philips-panelet. De vil ha alt sammen nå, og dele opplevelsen med vennene.

Likhet med Sony

Starten på denne utviklingen ble markert med den første Streamium. Oppfølgeren MX 6000i får også med seg levende bilder, og framstår som et komplett hjemmeunderholdningsanlegg med DVD og flerkanalsfunskjon – og nettverksplugg i bakenden.

Man kan saktens tro at dette er akkurat samme produkt som Vaio W1, som Sony lanserte tre timer før Philips klinte til med sin nye Streamium for stua.

Leser ikke e-post

Det er likeevel en viktig forskjell. Mens Sonys utgave er en fullt fungerende PC, er Philips-anlegget en hjemmekino med mulighet til å hente materiale fra nettet.

Hvilket av konseptene som vinner, vil tida vise. Uansett kan du ikke lese e-posten din på en Streamium.

Annonse