Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MP3-TEST: Jaxx HD500

Jaxx HD500 har lagringsplass i bøttevis og ekstrafunksjoner nok for de fleste, men du bør ha store lommer.

La oss bare først som sist slå fast at dette på ingen måte er noen elegant lettvekter, med sine godt over 250 gram og ubeskjedne omfang (129x81x22 mm).

Men Jaxx HD500 den gjør det den skal og vel så det.

Mye for pengene

Verken design og layout av knapper eller programvaren er overveldende intuitive, men det holder. Der enheten derimot briljerer er på tilleggsfunksjonene, batterilevetid og ukomplisert oppkobling.

MP3 og WMA-avspilling er selvfølgeligheter, men HD500 stiller i tillegg med FM-radio, diktafonmulighet, samt opptak med direkte koding til MP3 via linjeinngangen (max 256 kbps). Batterilevetiden er oppgitt til imponerende 20 timer, og selv med en time eller tos svinn medregnet er dette likevel dobbelt så mye som Apples iPod.

Blant standardutrustningen finner vi ellers 10 forskjellige eqalizer-innstillinger, hvorav 5 kan endres på, en praktisk bærefuteral i skinn (eller noe som ligner), og Sennheiser MX300 øreplugger.

Superenkelt

Overføring av musikkfiler (WMA eller MP3) mellom PC og HD500 er genialt enkelt. Her er det simpelthen bare å plugge inn USB 2.0-kabelen, og såfremt du sitter med Windows eller Mac OS av nyere dato trengs verken driver- eller programvareinnstilling. Operativsystemet kjenner øyeblikkelig igjen spilleren, og så er det bare å flytte filer til den som om det var en vanlig harddisk. For de som fremdeles bruker Windows 98 må riktignok drivere innstalleres, men disse følger med på en CD sammen med brukerveiledningen.

Sorteringen av musikkfilene gjør du simpelthen med mapper, og spilleren støtter også playlister.

Som alltid kan det være en god idé å bytte ut de medfølgende ørepluggene med sitt favoritt-headsett, men medfølgende Sennheiser MX 300 er slettes ikke dårlig som standardutrustning

Leser tekstfiler

Menysystemet er helt OK, og en bla-knapp på siden gjør det relativt enkelt å pløye seg gjennom menyer og innstillinger, som det er relativt mye av i denne spilleren. Den relativt store skjermen er også til god hjelp når du navigerer, og en potensielt fiifig ekstrafunksjon gir deg muligheten til å lese eventuelle tekstfiler (.txt) du måtte ha kopiert over på spilleren.

Operativsystemet kan også oppgraderes etterhvert ved å laste ned firmware-filer fra nettet.

Konklusjon

Det er ikke tvil om at du får mye for pengene her, og ser man bort for størrelsen og et litt klumpete design (om man sammenligner med iPod) er det lite å utsette på HD500.

Modellen leveres med 20 gigabyte lagringsplass til under tre tusen kroner, og versjoner med 40 og 60 GB er også ventet i løpet av høsten.

Jaxx HD500 vil nok kanskje falle i smak hos de som vil ha mest mulig for pengene, og som har planer om å gå rundt med en MP3-spiller i skulderbagen i stedet for i lomma. Ser du samtidig nytten for eksempel i MP3-opptaksmuligheter, diktafon og hyppig lesing av tekstdokumenter gjør du neppe noen stor bommert ved å handle denne.

Stikkord: mp3, testprodukt