Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Samsung med fem nye

Samsung lanserte i dag fem nye mobiltelefoner for det norske markedet. Samtlige har fargeskjerm, MMS, Java og GPRS.

Ssamsung sgh-e700
Den sprekeste av de nye telefonene er utvilsomt SGH-E700, som i tillegg til å ha en stor fargeskjerm med 65.000 farger også har innbygget kamera. Dessuten har den et lekkert design, med en stor utvendig OLED fargeskjerm som viser tid, dato og annen informasjon.

Prisen på de nye telefonene er ikke satt, men trolig vil de ligge i prisklasser fra ca 3.500 for den rimeligste, til 6.000 for toppmodellen SGH-E700. Ingen av de nye telefonene har Bluetooth. – Vår filosofi er å la markedet modnes og så følge etter med teknologien når markedet er klart, forklarte Arne Annaniassen. Han er daglig leder i Senas AS, som fungerer som Samsungs kontor i Norge.

Dermed blir det ingen Bluetoothtelefon fra Samsung i år. I 2004 skal det imidlertid være klart.

SGH-E100

SGH-E100

De nye modellene er den omtalte SGH-E700 som er en klapptelefon med kamera og to fargeskjermer. Ellers kommer SGH-E100, som også er en klapptelefon, men med et mer tradisjonelt design ikke ulikt suksessmodellen T100. Skjermoppløsningen er imidlertid bedre enn på forgjengeren, minnet er større og telefonen har fått Java samt WAP 2.0.

SGH-X600

SGH-X600

SGH-X600er en artig telefon med innbygget kamera og et mer tradisjonelt utseende (ikke klapptelefon). Den skiller seg fra andre kameramobiler ved at det rundt linsen sitter dioder som gir et kraftig hvitt lys for fotografering i mørke. Lyset kan selvsagt også brukes om du leter etter nøkkelhull i mørke, eller av andre grunner skulle ha bruk for en liten lommelykt med kort rekkevidde.

Også denne telefonen har skjerm med 65.000 farger. Den tar bilder med størrelse opp til 640×480 pixler, det samme som SGH-E700 klarer. Begge disse modellene har også 9 MB innbygget minne.

SGH-P400

SGH-P400

Den tredje av de nye kameramobilene heter SGH-P400 og minner mye om den såkalte Matrix-telefonen med roterbar linse. Nytt er at du også kan dreie skjermen trill rundt, og klappe telefonen igjen med skjermbildet på utsiden. Denne telefonen har ikke fått utvidet minne, men 1,3 MB burde holde for de fleste.

Telefonen tar bilder i størrelse 352×288 pixler, det samme som Sony Ericsson T610 og Nokia 7250.

SGH-X100

Siste nykommer er SGH-X100. Dette er en telefon som minner om kameramobilen SGH-X600, men uten kamera. Minne og skjerm er det samme, men telefonen er noe større. I motsetning til X600 er X100 produsert med antennen på innsiden av dekselet. X100 er også den eneste av de nye telefonene som ikke har IrDA.

Fremgang

Samsung er verdens tredje største produsent av mobiltelefoner, med en markedsandel på 11,4 prosent etter andre kvartal i år. For bare tre år siden var markedsandelen på 4,5 prosent. Her hjemme sliter de imidlertid med å få omsatt produktene sine, selv om dette nå kan ut til å løsne noe. Intens markedsføring og introduksjon av flere nye modeller gjør at det blir spennende å se hva Samsung kan få til i fremtiden. Ikke uten grunn er Samsung det merkenavnet som har øket mest i verdi de siste årene.

Stikkord: Mobil